Primark Essen

De Primark in Essen is een enorme winkel met een oppervlakte van 14.500 vierkante meter en wel 6 etages! Zoals bij alle Primark winkels is ook Primark Essen enorm druk bezocht, houdt hier dus rekening mee. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om een doordeweekse dag te kiezen in verband met de drukte. Er zijn in Essen redelijk wat parkeergarages dus je kan even kijken welke je kiest en hoe je dan naar de winkel gaat. In de buurt zit het winkelcentrum Rathaus Galerie en hier kun je ook parkeren, dit lijkt me dus het beste idee. Dit winkelcentrum is enorm groot dus je kan behalve de Primark te bezoeken ook hier enkele uren vertoeven. Je vind er in ieder geval alle grote merken en ook enkele leuke restaurantjes.

Essen, met zijn bijna 600.000 inwoners, heeft overigens behalve winkelen nog wel meer te bieden. Zo staan er enkele leuke kerken en is het centrum erg gezellig om eens te bezoeken. Hangt er natuurlijk van af hoeveel tijd je aan winkelen wilt besteden:) Eventueel kun je nog een overnachting doen.

Primark Essen

Primark Essen adres

Kettwiger Straße 39

Essen

45127

Duitsland

Telefoonnummer: +49 (0) 201 63298000

 

Primark Essen openingstijden

Maandag 09.00 – 20.00

Dinsdag 09.00 – 20.00

Woensdag 09.00 – 20.00

Donderdag 09.00 – 20.00

Vrijdag 09.00 – 20.00

Zaterdag 09.00 – 20.00

Zondag GESLOTEN

 

Essen shoppen en overnachten?

Essen is trouwens een erg leuke stad om langer te verblijven dan alleen een uurtje of twee in de Primark rond te hangen, de meeste mensen maken er een dagje van, of soms zelfs een paar dagen. Als je van plan bent een hotel te boeken zoek dan altijd op meerdere websites want zelfs dezelfde hotels kunnen per website in prijs verschillen. Kijk ook eens op de website van het hotel zelf, of bel ze op… vaak kun je rechtstreeks goedkoper boeken. Voor degene die overnachten en van uitgaan houden… Essen heeft een boel leuke clubs met zogenaamde electronical music, zoals onder andere Hotel Shanghai, Goethe Bunker, Gold Club en Naked. Maar waar we natuurlijk voor gaan is het vooral het shoppen, en dat kun je hier goed. Op het gebouw van het Handelshof staat het zelfs groot aangegeven ‘Essen – Die Einkaufsstad’. Het centrum heeft een enorm winkelgedeelte (autovrij). Wil je enkele winkelcentrums bezoeken, denk dan aan de  Limbecker Platz Shopping Centre waar je meer dan 200 winkels over 70.000 vierkante meter vind!